Junction Observation Post – kereszteződésfigyelő

Junction Observation Post

A csomópontmegfigyelő oszlop életeket menthet meg olyan helyeken, ahol nagy a forgalom, így a balesetveszély. Ez a rendszer teljes körű biztonsági vizuális és hangjelzéseket nyújt olyan kereszteződésekhez, zárt területekhez, holt sarkokkal rendelkező folyosókhoz és targoncakijáratok kijárataihoz, ahol 3-4 irányba kell figyelni áthaladáskor.

Amikor egyidejűleg 4 irányú biztonsági riasztásra van szükség, ez a rendszer biztosítja a szükséges választ, folyamatos körkörös pásztázást végezve minden egyes, a kereszteződéshez közeledő targoncán. Ha egy targonca közeledik, zöld fény jelzi a járművezetőnek a biztonságos áthaladást, míg a többi irányban piros fények jelennek meg. Amikor a targonca elhagyja a csomópontot, újra zöld fények jelzik a biztonságos területet. A jelzések időtartama 5/9/14 másodperc, amelyet az adott helyszínen beállított feltételek határoznak meg.

A rendszer a targonca sebességét, súlyát és térfogatát érzékeli. Amikor a rendszer paraméterek alapján targoncát azonosít, működésbe lép. Ez azt jelenti, hogy a közlekedési lámpák nem kapcsolnak be, amikor egy személy közeledik a kereszteződéshez. A cél a targoncák és gyalogosok közötti balesetek megelőzése figyelmeztető jelzések segítségével.

A rendszert ideális helyen, az épület mennyezetén 6 vagy 7 méteres magasságban kell elhelyezni. Ez biztosítja a zavartalan működést és a láthatóságot a közlekedő személyek számára. A 4 jelzőlámpa erős piros és zöld LED-ekkel rendelkezik, valamint 0-85 decibeles hangos riasztással.